KILTERRÄNGEN 2008


KILTERRÄNGEN- häftigare än
väntat. Måste varit Värmlands klart hårdaste tävling på senare år. Mer av allt, mer backar, mer vatten, mer kuperad terräng, mer lera osv. Stundtals var det svårt att springa överhuvudtaget. Regn och lera gav loppet ytterligare en dimension. Banan var grymt utmanande och tuff som en riktig trailrunning ska vara så det var riktigt bra.


Vad sägs om avslutningskilometerarna på de två sista varven. Bla upp på en väg som gick parallelt med slalombacken upp sedan nerför igen, efter det upp till toppen på slalombacken ytterligare en gång och slutligen löpning rätt utför till botten av slalombacken och sedan uppför hela backen som avslutning på backepartiet.


-När man hade sprungit ca 24 kilometer och drog rätt in i backpartiet kan man ju i ärlighetens namn säga att det tog emot en hel del kommenterar Lars-Olof. Dock sprang jag hela vägen upp men det gick sakta, konstigt vore ju annars. Om man ser till kilometertiderna som inte är relevanta en sån här dag kan man se att ifjol på strax över 5 mils löpning över en tuff trailrunning hade jag klart bättre tid per/km än på detta loppet och då är det ändå bara halva sträckan. Det förklarar troligtvis lite grann hur hård och svårsprungen banan var bitvis. Att det regnade och var blött i markerna gjorde också att det bromsade upp tempot rätt rejält inne i skogen. Målsättningen var att öka tempot sista milen men det var helt omöjligt.


Team MAGAZINET med Lars-Olof och Christian hade sällskapsresa hela vägen ända tills det i stort sett återstod 5-6 kilometer. L-O drog större delen av banan och Christian satt i ryggen som ett frimärke. Efter 17-18 började Chrille få lite svårare att hänga med där det var lättsprunget, i skogen däremot låg han på samma avstånd hela vägen. Från sista vätskan och in återstod det kanske 4-5 kilometer och därifrån kunde L-O öka tempot igen eftersom det var finare terräng där det gick att springa ut. Samtidigt som Christian stumnade piggnade L-O till så det blev faktiskt över 5 minuters marginal mellan dessa två i mål. Men det bästa var givetvis att det blev dubbelt MAGAZINET i topp på en trailrunning i Värmland.

En riktig kul
tävling som går till historien som det tuffare i Värmlands löparhistoria skulle jag tro. Många var kommentarerna efteråt: -Lidingöloppet var ju ingenting mot det här, var det flera som sa. Bla. "Börs-Lennart" Eriksson.


RESULTAT HERRAR 25 KM (5 första till mål)

1 165 Lars-Olof Gävert Magazinet 01:51:32

2 159 Christian Nilsson Magazinet 01:56:39

3 164 Tom Pedersen IF Göta 02:02:24

4 166 Lennart Eriksson SISU Forshaga 02:02:54

5 163 Tony Quanz SISU Forshaga 02:07:13


Kommentarer
Postat av: Isabelle

Jag hoppas att du fortsätter med att skriva nya inlägg till din blogg - den har verkligen potential :D!

2012-03-18 @ 19:33:08
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0