Det 30. og tyngste Baksjøløpet i historien

Baksjøløpe i Snöstorm. I täten nr 95 Hallvard Nilssen IF Gular segrare och L-O Gävert Magazinet 3:a, 6 sekunder bakom.

Från Kondis.no "Søndag gikk Baksjøløpet av stabelen på tradisjonelt vis en uke før påskeferien setter inn. Dette var 30. gang Åbogen IL arrangerte sesongåpningen for løpere og mosjonister i Eidskog kommune. Selv om arrangørene hadde sørget for både å skrape og gruse den 11 km lange runden rett før start, ble det  kanskje det tyngste Baksjøløpet noen sinne. Bløt nysnø fortsatte å lave ned og gjorde særlig den siste delen av løypa sleip og tung for de 103 aktive. Dette var  25 løpere færre enn i fjor, men akkurat det det samme antallet som for to år siden. Også totalvinnerne ble de samme som i 2008. Orions ultraløper Rita Nordsveen var helt uten konkurranse om et nytt napp i vandrepokalen og var over sju minutter  foran Hege Arnesen fra Kongsvinger. Helt fremst i feltet ble det imidlertid en hard kamp om totalseieren. Gulars Hallvard Nilsen ble knepent slått i fjor, men kunne til slutt kopiere triumfen fra to år tilbake. Ren-Engs Einar Furulund ser ut til å gå mot en god sesong og fulgte vestlendingen nesten til målslusa. Også vinneren fra 2007, svenske. Lar-Olof Gävert, var med i seierskampen. Bare seks sekunder skilte disse tre på oppløpet.  Morten Tronbøl, Oppstad IL og Per Erik Monsrud, Austmarka hang bra med og krysset målstreken henholdsvis 23 og 31 sekunder bak vinneren."

Magazinets sport deltagare L-O var ändå hyffsat nöjd med insatsen men lite besviken för spurtförlusten då han saknade det sista "giret". Men det är ännu tid att fila på spurtegenskaperna.

Klasse: Menn tid 18-34 år aktive
1 95 Hallvard Nilsen Gular 39:50
2 103 Einar Furulund Fik Ren-Eng 39:54
3 493 Lars-Olof Gävert Magazinet Karlstad 39:56
4 120 Torbjørn Sørli Kongsvinger 45:26
5 517 Siggurd Bergkvist Åbogen 45:29
6 511 Marius Strandseter Bøler IF 46:28
7 506 Hans Christer Hansen Magnor 46:36