ICEBUG ORIENTERING

Nu har vi fått in de nya Icebug orienteringsskorna till butiken. Riktigt läckra skor. Blev en första test ikväll av Icebug SPIRIT olx då L-O´s svärför Rolf haffade ett par av L-O´s nya "OLX" skor och drog rakt ut i orienteringsskogen.

- Han var ruskigt nöjd med löpkänslan och markkontakten i skorna och det förvånar mig inte om han införskaffar ett par så fort han hinner berättar L-O.

- Bara foten läker ihop så ska jag hårdtesta skorna och ge en utvärdering i skarpt läge men jag tycker det ser mkt lovande ut och detta har de gjort otroligt bra berättar L-O vidare som för tillfället lider av en skada i ena fotleden.


Vi blev kontaktade
av två killar som ville skapa en ny sorts orienteringssko. Drömmen var att kombinera den lätta, mjuka löpkänslan hos en tävlingssko för löpning med greppet hos en ståldubbsförsedd orienteringsskor. Vi får många förslag till produktutveckling men insåg snabbt att detta var någonting extra. Peter Öberg och Erik Öhlund tillhörde inte endast eliten i sin sport. De hade även en djup förståelse för konstruktion och ett nästan sjukt intresse för löparskor: De flesta av oss skulle inte komma på tanken att inreda garaget till en skofabrik i miniatyr. Tillsammans började vi arbetet med att göra en färdig sko av de hemmabyggda prototyperna. Efter ett intensivt år (där vi fått bra kvitton på vägen när testproverna vunnit såväl svenska som finska mästerskapstitlar) kan vi nu presentera resultatet:


Icebug SPIRIT olx, vår första sko speciellt utvecklad för orientering.


Vi tycker att SPIRIT verkligen lyckas spegla Peters och Eriks passion. Och är ganska säkra på att den tillsammans med SISU olx kommer att sätta en ny standard för orienteringsskor, både när det gäller prestanda och komfort.


Mycket lätt orienteringssko med enastående löpkänsla. Stödjande och skyddande med gjutna förstärkningar, men samtidigt flexibel så att inte fotens naturliga rörelser hindras.

Överdelsmaterial och konstruktion har provats ut för att absorbera så lite vatten som möjligt, och därigenom minimera viktökningen när skon blir våt (max 20% viktökning). Yttersulan har utomordentligt grepp tack vare innovativt diagonalmönster, som är ytterligare förstärkt med 14 fixerade dubbar. SPIRIT är utvecklad för tävling och högintensiv träning i ospårad terräng, på distanser upp till 1,5 tim.


Specifikationer


Egenskaper

  • Formgjutna förstärkningar ger en exakt snörning och adderar slitstyrka på särskilt utsatta zoner. 
  • Karbidstålsförstärkta fixerade dubbar ger enastående och slitstarkt grepp. 
  • Specialutvecklad fotformad läst och slimmad, flexibel sula för optimal markkontroll och korrekt anatomisk rörelse.

 


RSS 2.0